8 Kasım 2014 Cumartesi

Geç kalan palyaço

Doğum günü palyaço

Eğlence üzerine kurulu işlerde de zamanlama çok önemlidir. Geç kalınmaması gerekir. İşi ciddiye almayan insanların en büyük özelliği geç kalmaktır.

Doğum günü organizasyonu için beni arayan kişiler genellikle şunu söylüyor. "Biz geçen sene de başka bir şirketten palyaço istemiştik ama çok geç geldi. Bize palyaço olarak gelecek arkadaşın telefonunu verir misiniz? Biz onunla görüşelim."

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali. Daha önce yaptığı işin amacını bilmeyen birisi ile çalışmış ve ağzı yanmış.

Palyaço etkinlik başlamadan önce orada olmalı, kıyafetini giyip makyajını yapmalı, tüm hazırlıklarını bitirmelidir.

Yıllardır yaptığımız doğum günü organizasyonlarında çok ilginç bir detayı fark ettim. Çocuklar palyaço olacak kişinin makyajsız halini görmedikleri zaman palyaçoya daha çok ilgi göstermektedir. Batman, spiderman gibi maskeli kostümlerde de animatörün yüzünü göremedikleri zaman bu özellikle 4 - 8 yaş arası çocuklara çok çekici gelmektedir. Kendi tahminime  göre çocuklar onların normal halini görmedikleri için gizemli birisi olarak algılıyorlar.

Fakat, işe geç geldiği zaman müşteriden olumsuz bir izlenim alıyor. Üstelik çocukların aklında "evet, şimdi bu kapıdan giren abla biraz sonra yüzünü boyayıp bizimle oyun oynayacak. Palyaço da bizim gibi sıradan bir insanmış" düşüncesi oluşuyor.

Palyaço geç kalmamalı ve doğum gününe gelen çocuklar kimin palyaço olacağını bilmemeli. Palyaço birden bire ortaya çıkmalı. Böyle daha eğlenceli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder