8 Kasım 2014 Cumartesi

Geç biten süslemeler

Balon süslemenin geçikmesi

Süslemede amaç, davet edilen konuklar geldiğinde hoş bir görüntü ile karşılaşmasını sağlamaktır. Aksi taktirde müsafirlerin önünde yapılan balon süslemenin hiçbir anlamı olmayacaktır.

Konuklar bazen etkinlik başlamadan 20 -25 dakika öncesinde gelmeye başlıyor. Bu yüzden süsleme yapan kişiler ilk müsafir oraya gelmeden tüm işi bitirmiş olmak zorundadır.

Balon süsleme işinde geç kalındığı zaman müşteride de huzursuzluk oluşur. Bunu hal ve haraketlerinden anlıyabiliyorsunuz.

İşe geç başlamanın sonucunda şöyle bir manzara ile karşılaşırsınız.
Etkinlik saati gelmiş, müsafirler kapıdan içeri giriyor ve içeride insanlar sohpet ederken birileri pompa ile balon şişirerek ortalıkta dolanıyor. Sağa sola birşeyler asmaya çalışıyor. Etrafta balon, pompa, ip, bant gibi gereksiz malzemeler müsafirlerin gözüne batıyor. Süslemeci müsafirlerin sohpetini bölüp "bey efendi müsade ederseniz şuraya şunu asıcam diyor." Bu manzarayı tarif etmek için "rezalet" kelimesinden daha uygun bir söz bulamıyorum.


Balon süleme işinde geç kalmak, bu işin amacına aykırı bir olay. Bir benzetme yaparak olayı biraz daha açıklamaya çalışacağım.

Bir düğün düşünün tüm davetliler gelmiş. Gelin kız geç kalmış ve acele ile gelip nikah masasına oturuyor. Herkesin önünde yarım kalan makyajını tamamlamaya çalışıyor. Ne kadar saçma ve gereksiz hatta iğrenç bir görüntü. Öyle değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder